بهترین زمان آبیاری مزارع چه زمانی است
زمان آبیاری درست گیاهان یک امر مهم جهت سالم ماندن گیاهان و همچنین رشد نسبتا خوب آنها میباشد. از طرفی دیگر آبیاری نادرست باعث به وجود آمدن مشکلات و بیماریهای متعددی در گیاهان شما میشود. تعداد زیادی احتمال در مورد زمان مناسب آبیاری در روز و روش صحیح آن وجود دارد، ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با مناسب ترین زمان آبیاری گیاهان در روز آشنا کنیم.
بهترین زمان برای آبیاری گیاهان
در واقع بهترین زمان برای آبیاری مزارع و گیاهان در روز، صبح قبل از گرم شدن هوا و طلوع خورشید است. در این زمان گیاهان بدون این که آب آنها تبخیر شود تمام آب را جذب میکنند و از هدر رفتن مقدار زیادی آب جلوگیری میکند. همچنین آبیاری گیاهان در سپیده دم باعث میشود گیاهان شما در گرمای روز در امان باشند و تا زمانی که گرمای روز به آنها برسد، آنها پر از آب خواهند بود. به همین علت گیاهان تا عصر زمان زیادی برای خشک شدن دارند و از ایجاد بیماری های قارچی و باکتریایی جلوگیری می کند. چنانچه شما صبح زود گیاهان خود را آبیاری نکنید میتوانید کمی قبل از غروب آفتاب این کار را انجام دهید اما بهتر است بدانید آبیاری درعصر به کیفیت آبیاری در صبح نمیباشد.
بطور کلی شما باید از آبیاری گیاهان در شب تا آنجایی که می توانید پرهیز کنید. انجام آبیاری در شب، بدلیل نبود نور خورشید، آب و هوای محدودهی آبیاری شده را خنک و مرطوب نگه میدارد و تبخیر کمتری صورت میگیرد. این شرایط بستر مناسبی را برای فعالیت قارچها، آفات، حلزونها و حشرات و … فراهم میسازد.
نکته قابل توجه این است که آبیاری زیاد گیاهان در زمان سرما احتمال سرمازدگی را در گیاه افزایش میدهد به همین دلیل آبیاری باید بصورت سبک انجام شود. بهتر است آخرین زمان آبیاری در هوای گرم و تابستان قبل از شروع ریزش برگ ها انجام گیرد.
منابع آبیاری
آبیاری مزارع و باغات زمانی صورت می گیرد که بارندگی کافی در آن منطقه وجود نداشته باشد یا در آن بازه زمانی شاهد بارندگی نباشیم. بسیاری از مناطق جهان به طور طبیعی دارای آب و هوای خشک هستند به همین جهت بهتر است زمین های کشاورزی دارای سیستم آبیاری دائمی باشند.
کشاورزان به دنبال روش های آبیاری کارآمد هستند، زیرا هر روزه دسترسی به آب کمتر می شود. استفاده از روشهای آبیاری کارآمد علاوه بر اینکه باعث صرفه جویی در هزینه می شود، در عین حال میزان آب مصرفی را نیز کاهش میدهد.
احداث استخر ذخیره آب یا همان استخر ژئوممبران در کشاورزی نوین به عنوان یک عضو دائمی و مهم سیستم آبیاری شناخته میشود. این استخرها جهت ذخیره آب از طریق قنات ها و چاه در ایامی که فصل آبیاری نیست و یا ذخیره آب باران و برف منطقه ای مورد استفاده قرار می گیرد تا در روزهای پیش رو بتوانند از آب ذخیره شده در استخر جهت برطرف سازی نیاز آبی خود در سیستم های آبیاری نوین تحت فشار و دیگر روش ها استفاده کنند. استخرهای ژئوممبران از رشد جلبک و ایجاد ذرات معلق در آب جلوگیری میکنند. به همین دلیل لوله ها به خصوص در روش های آبیاری قطره ای دچار گرفتگی نمیشوند و از این جهت بسیار مناسب میباشند.